OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

NOVINKY 2017

2.12. 2017

Garden som zobrala na výstavu do rakúskeho Welsu, 1.12. 2017 získlaa v triede strednej VD3 a 2.12.2017 v triede strednej V3. Cestu sme absolvovali spolu s Jankou Dragúňovou a bol to zas zážitok. Rakúsky rozhodcovia na rakúskej výstave nie je dobrá kombinácia :-) videá s posudzovania a umiestnenia psa ležiaceho od strachu na zemi sú uložeé v archíve, keď sa zas budeme chceť pobaviť....  Ale ich povestní čerti - Krampus - stáli za to...

19.11. 2017

Včera 18.1.2017 sa konala Špeciálna výstava chrtov vo Viničnom spojená s uchovňovaním. Garden lady a Ginferbread už mali splnené podmienky na uchovňovanie a vyšetrenie srdca v poriadku, takže od tohto dátumu sú oficálne chovné. 

Na výstave Dharma v triede čestnej získala V2 a Garden Lady v triede strednej VD 2

 

19.11. 2017

Dlho nebol čas sa stránke venovať, hlavne kvôli mojim pracovným aktivitám, ale postupne všetko napravím a doplním čo treba. Za posledného pol roka sme toho veľa stihli a zažili. Dharma sa aj tento rok stala Víťazom pre krásu aj výkom, stala sa opäť rovnako ako minulý rok Majster Slovenska, dokončila titul Grand šampión Slovenska, získala titul Šampión Chorvátska,  Eragon sa stal Šampiónon Sloveska a otcom šiestich krásnych detí v chovateľskej stanici Magnus Cor Renatky Tučkovej,  Garden lady je Junior šampión slovenska,  odbehala dostatočný počet tréningov na to, aby mohla začať behať licenčné behy, získala v 16 mesiacoch veku svoj prvý CACIB, Gingerbread, ktorej majiteľkou je Janka Korcová, ale ktorú ja brávam na výstavy aj coursing získala titul Junior šampion Rakúska a Junior šampión Chorvátska, absolvovala úspešne svoj prvý licenčný beh a už jej chýbajú len tri :-) to ale musíme počkať na nejaký trénig ak počasie dovolí, kde to budeme môcť dobehať. 

Tento  pol rok nám veľa dal ale bohužiaľ aj veľa vzal. Odišiel vo veku  15 mesiacov Guire man, ktorého pri operácii natrhnutého kolenného väzu na klinike SIbra nakazili MRSP - zlatým stafylokokom a namiesto snahy o jeho liečbu majiteľov presviedčali, že ho majú dať uspať. Napriek všemožnej snahe majiteľov a kopcu ich priateľov, ktorí im zohnali lieky, ktoré si na Sibre neboli schopní zohnať a napriek snahe o jeho záchranu z našej strany, veterinárna mašinéria bola silnejšia a než sme ho stihli previezť na inú kliniku, kde ho boli ochotní liečiť, dostali ho do stavu, v ktorom nezvládol transport a zomrel cestou tam v aute. Prístup lekára na klinike keď sme ho noc pred prevozom boli ešte pozrieť si budem pamätať dlho. Toľko ľahostajnosti a arogancie v jednej osobe som ešte nezačila. Pre mňa ďalšia klinika, na ktorú už nikdy nevkročím. 

12.11. 2017

V Lipsku sa konala Svetová výstava psov 2017,  prihlásila som Dharmu do triedy šampiónov a Gingerbread do triedy strednej. Cestovali sme už v sobotu s Jankou Dragúňovou, ktorá mi robila doprovod, aby som to nemusela šoférovať sama. Obidve dievčatá si v silnej konkurencii viedli skvele a obidve dostali známku Výborná. Zopár fotiek sa nazbieralo. Na budúci rok si to určite zopakujeme.

 

 

12.3. 2017

Prihlásila som Dharmu na coursing do Brna, že opravíme pocity z minulého rok az Medlánek, takže Mazaný zajíc v Medlánkách potvrdil, že Dharma tú trať proste rada nemá :-). Viac ako trištvrte trate bežala super, ale nakoniec sa rozhodla, že posledných 70 metrov si odklusá na kávičku :-), Ale fotky z tej časti trate, kde bežala sú super...

4.3. 2017

Eragonove a skoro aj Dharmine narodeniny sme oslávili na medzinárodnej výstavepsov v Rakúskom Grazi. Zobrali sme so sebou aj našu Ginu (Gingerbread Casidy ray), kotrej majiteľkkou je moja kamarátka Janka Korcová. Graz nesklamal, betónové venčenie a samozrejme vlkodavy na poschodí :-) to už je tam snáď klasika. Ale všetci ma milo prekvapili, perfektne zvládli cestovanie výťahom a aj pohyb po klzkom povrchu, ktorý v tej hale je...   A na moju veľkú radosť sme neodišli s prázdnou. Tu sú výsledky:

Gingerbread, trieda mladých: V1, CAJC, Junior BIG 3

Eragon, trieda šampiónov: V4

Dharma, trieda šampiónov: V1, CAC, CACIB, BOB

Dharma a Eragon ešte získali prvé miesto v súťaži o najlepší pár. U pána rozhodcu sme vyvolali úsmev na tvári :-) Asi ho pobavilo, ako sa dá bežať s tak rozbehnutým autobusom, ako dvaja vlkoši sú. 

14. - 15. 1.2017

V Nitre sa konala dvojdňová medzinárodná výstava paov a my sme išli v plnej poľnej. Výsledky boli skvelé. 

14.1. sobota, rozhodca: Vlastislav Vojtek:

Eragon Casidy ray - trieda stredná, Výborný 1, CAC, CACIB, BOS a dokončil Slovenského šampióna krásy

Dharma Dew Casidy ray - trieda šampiónov, Výborná 1, CAC, R-CACIB

Guaire Man Casidy ray - tireda dorast, Veľmi nádejný 1 a dokončil SLovenského šampióna šteniat

15.1.  nedeľa, rozhodca: Ľudmila Fintorová:

Eragon Casidy ray-trieda stredná, Výborný 2, R-CAC. R-CACIB

Dharma Dew Casidy ray - trieda šampióonov, Výborná 2 , R-CAC

Guaire Man Casidy ray - trieda dorast, Veľmi nádejný 2

8. 1.2017

Mali sme s priateľmi skvelý nápad a vybrali sme sa na výlet na Modranskú turistickú rozhladňu. Teplota bola -12, účasť bola perfektná, 6 ľudí a 11 psov, prevážne vlkodavov. Pre turistov sme boli atrakcia a výlet sme zakončili obedom v kolibe na Zochovej chate... Za spoločnosť a spolumrznutie ďakujem Janke Dragúňovej, Janke Korcovej a jej synovi Jakubovi, Pete Masarovičovej s greyhoundmi

3. 1.2017

Nový rok sme začli skvele , spoločnou vychádzkou s našou malou Ginger, jej majiteľkou Jankou Korcovou a celou ich svorkou. Počasie bolo super a dievčatá sa skvele vybláznili.

aktualizované: 14.06.2019 22:16:50